top of page

Stress

På min klinik kommer mange klienter med diagnosen stress. Oftest kommer folk, når de har været hele det etablerede behandlersystemet igennem, eller er på sygeorlov og stadig ikke har fundet lindrende hjælp.

Efter en snak og en gennemgang af kroppen, finder jeg som regel en spænding / ubalance i det kranielle system (kranie/ryg/lænd).

Det er som regel en spænding eller ubalance i leddet mellem kraniet og rygsøjlen, der bl.a påvirker nogle meget vigtige kranienerver (9,10,11), og som kan give symptomer, der er stressrelateret.

Normalt skifter vi mellem det sympatiske (aktive) og det parasympatiske (afslappede) nervesystem, men en spænding i nakkeleddet vil bevirke, at vi mere eller mindre er i det sympatiske nervesystem hele tiden, og derved kan opleve disse stresssymptomer.

For at kroppen skal fungerer optimalt, skal der være balance i det kranielle system.

Spænding eller ubalance kan stamme fra et fald eller et slag af den ene eller anden art. Det kan være opstået akut, men kan også stamme fra et tidligt fald i barndommen eller fra fødslen.

Det er oftest det første slag vi får (fysisk eller psykisk), som er årsagen til problemerne senere i livet. Kroppen er helt unik, den husker alt og vil hele tiden kompenserer for evt. ubalance. Lytter vi ikke til kroppen, så har vi problemerne.

 

Symptomer på stress kan være:

 

  • At føle sig som i en osteklokke

  • Koncentrationsbesvær & hukommelsesbesvær

  • Angst, nervøsitet, irritabilitet & depression

  • Hjertebanken, høj puls eller hjertet slår over

  • Vejrtrækningsproblemer


Med kranio-sakral terapi, og ansigsløftningsteknik A.L.T., er jeg i stand til at afspænde det kranielle system, således at klienten kommer "hjem igen", kan mærke sig selv og symptomerne er væsentligt reduceret.
Hvor mange behandlinger der skal til, er meget individuelt. Det afhænger lidt af, hvor lang tid klienten har haft symptomerne.
 

bottom of page