top of page

Svimmelhed og tinnitus

Der er efterhånden mange mennesker, som lider af svimmelhed og tinnitus, hvilket kan være voldsomt belastende.

 

Kan kranio-sakral terapi afhjælpe svimmelhed?


Folk der lider af  svimmelhed, bliver ofte bange og ved ikke hvad de skal gøre. De kan få at vide, at de lider af en virus på balancenerven, og at der ikke er noget at gøre ved det - det skal de blot lære at leve med. At være underlagt disse lidelser, er invaliderende, idet personerne har svært ved at holde balancen, svært ved at komme ud af sengen, svært ved at fokuserer, og har det svært med følelsen af hele tiden at være søsyg.

Svimmelhed kan være forårsaget af spændinger det kranielle system (kranie/ryg/lænd) med fokus på nakkeleddet (kraniet og de første nakkehvirvler), alle nakkemusklerne og specielt de suboccipitale muskler og de store halsmuskler (sternocleidomastoideus).

Temporalknoglerne som har med balance og hørelse at gøre, kan være låste i suturerne i forhold til de andre kranieknogler, og det kan give store problemer. Spændinger i hjernehinderne, bl.a. falx cerebri (den store hjernehinde der deler højre og venstre hjernehalvdel) og tentorium (som er omkring lillehjernen (et balance center) kan give problemer så som svimmel-hed. 

 

Behandlingen med kranio-sakral terapi kan have stor effekt mod svimmelhed. Jeg balancerer det kranielle system, og afspænder de implicerede muskler, og derved kommer hele centralnervesystemet i balance og får plads og rum.

 

Kan kranio-sakral terapi afhjælpe tinnitus?


Tinnitus er ligeledes en meget ubehagelig tilstand. Klienten kan hele tiden høre en lyd, der oftest høres som en meget høj hyletone.

Årsagen til tinnitus kan også være spændinger i hals- og nakkemuskulaturen, samt problemer i temporalknoglerne og dens muskler. Spændinger i kranienerverne bl.a. trigeminusnerven kan også være årsag til de generende lyde, som ringen, susen og brusen i ørerne. 
​Svimmelhed og tinnitus høre ofte sammen, og kan være forårsaget af de sammen problemer. Alle mennesker kan få tinnitus. Tinnitus er ikke arveligt.

Tinnitus er ikke en sygdom, men et signal om en eller anden spænding.

Kranio-sakral terapi behandlinger med afspænding og afbalancering af muskler, knogler og nerver, vil afhjælpe klienten med de belastende symptomer i forbindelse med tinnitus.

 

bottom of page